Събития в къща музей „Гео Милев“ – Стара Загора през декември

Месец декември е изпълнен с празници, към които къща музей „Гео Милев“ ще добави няколко изключително интересни културни събития. За почитателите на театралното изкуство на 7 декември от 19:00 ч. студентски театър към ВТУ „Маска и тога“ ще представи пиесата „Ескориал“ от белгийския драматург Мишел де Гелдерод. Пиесата разказва историята на един крал и един шут и тяхното приятелство, което бива подложено на вечното изпитание – любовта или приятелството.

Предпразнично къща музей „Гео Милев“ ще зарадва и почитателите на литературата с  няколко премиери на книги. Началото, на 12 декември от 18:00 ч., поставя новата книга на проф. Александър Шурбанов –  „Дендрариум“ – с избрани и нови стихотворения.

На 14 декември от 18:00 ч. ще ни гостува писателят Антон Баев с най-новия си роман „Истинската история на Спас Господов“. Ще представи Виолета Бончева.

На 15 декември от 18:00 ч. ще бъде премиерата на книгата на литературния критик и литературен историк Георги Янев „Репортажи, писани със затъкната уста и вързани ръце“. За книгата ще говорят проф. Владимир Янев и писателят Христо Карастоянов. Ще гостува и бардът Асен Масларски.

Съвсем преди Коледа ще се насладим на поетична вечер с Мариана Праматарова на 19 декември от 18:00 ч. – стихове от книгите с поезия „В паяжината“ и „Митологично  и не съвсем“, а също и Зимен цикъл стихове.

На 20 декември от 17:30 ч. къща музей „Гео Милев“ съвместно с клуб „Млад писател“ при НЧ „Родина 1860“ ще посрещнат писателя Румен Сомов с неговата книга „Моите главоблъсканици“, насочена към малките читатели.

Всички мероприятия се осъществяват с помощта на Община Стара Загора.