Ново отличие за Второ основно училище „П. Р. Славейков“ – Стара Загора

„Отличие в категорията основни училища“ от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи Второ ОУ “Петко Рачов Славейков“. Призът бе връчен снощи на директора на школото Милена Желязкова на тържествената церемония в хотел „Хилтън“ в столицата по повод 10-годишнината от създаването на Асоциацията.

„Отличието ни е присъдено за доброто сътрудничество, за успехите на учениците ни и за професионализма на преподавателите по чуждоезиково обучение, които не само обучават, те eнтусиазират децата за красотата на езика“ – сподели Милена Желязкова. Второ основно училище членува в Асоциацията от 3 години. На церемонията в столицата снощи са присъствали и представители на Четвърто ОУ “Кирил Христов“, а вторият приз в категорията „основни училища“ е бил връчен на ЧОУ “Елин Пелин“ – Стара Загора.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена през 2005 г. от издателство КЛЕТ България ООД, изключителен представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. От декември 2007 г. Асоциацията е сдружение с нестопанска цел, а в нея членуват 105 училища от цялата страната.