Необикновен месец декември е в Детска градина „Светлина“ – Стара Загора

Фестивал на приказките започва на 13 декември в ДГ „Светлина“. Първи ще представят своята пиеса „Приказна бъркотия“ малчуганите от 2-ра „а“ група „Смехорани“. На следващия ден е драматизацията „Коледни непослушковци“ на 1-ва група „Звездички“. „Който не работи, не трябва да яде“ ще представят на 15 декември децата от 3-та група „Мечта“. На 18 декември е драматизацията „Усмихнато село“ на 4-та група „Усмивки“, а на 19 декември – „Червената шапчица“ на 2-ра група „Патиланци“. На 20 декември ще видите „Мечо Пух и приятели“ – пиеска на 1-ва „а“ група „Мечо Пух“. Фестивалът завършва на 21 декември с „Обущарят и джуджетата“ и посещение на ДТ “Гео Милев“, където децата на „Светлина“ ще имат среща с най-дългоочаквания гост – Дядо Коледа. Всички представления започват в 17:00 часа. Всяка сутрин децата от съответната група и баби от „Баболандия“ ще замесват баница с късмети, която ще бъде раздавана във вечерта на представлението.

Няколко инициативи на ДГ “Светлина“ са включени в програмата на Третата национална седмица на четенето 2017, на която Стара Загора ще бъде домакин от 11 до 15 декември. На 12 декември от 10:30 часа в „Светлина“ ще има специално занятие, наречено „Из златното букварче на баба“ – децата, заедно с  бабите от „Баболандия“ ще приготвят автентична коледна трапеза край огнището, където ще разказват приказки. В програмата на седмицата за същия ден е включена и драматизацията „Който не работи, не трябва да яде“.

На 13 декември от 15:00 часа в салона на „Светлина“ ще бъде представен спектакъл „Сказание за тримата братя – Барсил, Булгар и Хазар“ – пърформанс, част от историческа фентъзи-трилогия, с участие на школата „Багатур“ с ръководител Райчо Гънчев.

Децата от „Светлина“ ще участват на 15 декември от 10:30 ч. в официалното Закриване на националната седмица и представяне на резултатите от реализираните дейности в Държавен куклен театър – Стара Загора. Те ще бъдат облечени като приказни герои и ще имат интересна игра с публиката и гостите.