Най-старото старозагорско училище „Св. Никола“ чества патронен празник

Навръх Никулден най-старото старозагорско училище „Свети Никола“ чества своя патронен празник. Тъй като денят е делничен и учебен, събитията ще се случват във всеки клас в удобно време. Ето и част от празничната програма:

Училищният вестник „ЧУДОТВОРЕЦ” е вече в ръцете на учениците и учителите, на родителите и на всички, в чиито сърца гори светиниколският плам.

Изложба на ученически рисунки, посветена на патронния празник на училището вече е подредена във фоайетата.

Под логото „Цветни приказалки” ще празнуват първокласниците.

„Малките откриватели” – проучване на легенди, свързани с живота и делото на Свети Николай ще се случи във II „е” клас; „Шаранът – слуга на Свети Николай” – изработване на рисунки и апликации на риби – II „е” клас; Организиране и аранжиране на изложба с материали, изработени от учениците, посветена на християнския празник Никулден – випуск II клас;

„Свети Никола – патрон на моето училище” е  презентация  на випуск III клас;

„Училището на моите мечти” – презентация на книга на III „ е” клас;

Изложби и беседи на тема: „Моето училище”  – випуск III клас;

Посещение на църковния храм „Свети Никола” с беседа за историята на създаването на училището, ролята му за създаване на килийното училище, а по-късно и на Светиниколското е за випуск IV  клас;

Петокласниците ще посетят Етнографски музей. Шестокласниците ще участват във викторина на тема „Историята на моето училище”. Седмокласниците ще се впуснат в турнир по футбол.

Росица Ранчева