Младежи обсъждаха агресията в училище в Стара Загора

 Община Стара Загора и Младежки общински съвет организираха Форум на ученическите съвети, който се проведе на 4 декември 2017 г. в зала „Младежки дом” в Стара Загора. Целта на инициативата е да се съберат на едно място представители на ученическата общност, за да имат възможност да представят дейността си през изминал период, както и бъдещи съвместни прояви в младежките дейности.
Гости на форума бяха депутатът от ГЕРБ Радостин Танев и зам.-кметът по хуманитарни дейности Иванка Сотирова. Радостин Танев разказа за работата си в Народното събрание, за годините, когато е бил в Младежкия общински съвет и обяви, че скоро ще има нов проект за младите хора у нас.
В първата част наречена „Младежко самоуправление в училищната общност и извън нея – обмяна на добри практики и взаимодействие“, ученически съвети представиха дейността си. По предварително изтеглен жребий своята работа представиха ученическите съвети в ПГСАГ „Лубор Байер”, ГПЧЕ „Ромен Ролан”, ППМГ „Гео Милев”, СУ „Васил Левски”, СУ „Максим Горки” и ПГОХ „Райна Княгиня”.
В дискусията след това младежите обсъдиха нови инициативи на училищно и общинско ниво, както и възможности за съвместна работа между ученическите съвети, Младежки Общински съвет и институциите.
Втората част на форума бе посветена на темата „Психология на агресията“. Специален гост бе психологът проф. Иван Игов, автор на програми за обучение по психология, учебници, книги и много статии. Той разясни пред участниците във форума особеностите и прявите на агресията в училище. След това младежите обсъдиха проявите на нарастваща агресия и насилие в и извън училищата. Те изразиха своето неодобрение на подобни прояви и бяха категорични, че агресията и насилието нямат място в живота на младежите.