Грейна Коледната елха на предпразнична Стара Загора

Тази вечер грейна 12-метровата Коледна елха в Парк „5 октомври”! Празникът събра мало и голямо в парка, като малото (дечицата) бяха най-красивата гледка – на раменете на голямото (родителите), за ръка с тях, нетърпеливи – да са най-отпред и най-близо и най-първи да видят Добрия Старец, който с жезъла си запали светлините на елхата и коледната украса в центъра на града.

Тържеството бе по сценарий на артистите от Кукления театър, които представиха откъс от пиесата „Фолклорна магия” и доведоха Дядо Коледа на сцената. Преди това заместник-кметът на Община Стара Загора поздрави малките, големи и още по-големи малчугани, препълнили парка, а също и техните родители и няколко минути успя дори да разговаря с малките зрители. Попита ги какви подаръци са си пожелали и първите отговори бяха – китара, пъзел, „Лего”. Дали са били послушни през годината? – Дааа!

Дали някой от децата е поискал книжка за подарък? – Нямаше ясен изразен отговор „Да“.

Как ще дойде  Дядо Коледа до Стара Загора? – Със самолет до София и с кола дотук, казаха децата.

Как се казва кметът на Стара Загора? – Децата назоваха познатото име.

Как  Дядо Коледа изпраща подаръците си? – През комина, дружно отговориха децата.

Заместник-кметът Иванка Сотирова пожела на всички да са добри, позитивни и добронамерени, да вършат добро, а Община Стара Загора винаги ще помага доброто да се случва по-бързо. Обеща на всички, от името на кмета на Живко Тодоров – догодина най-хубавата елха да бъде запалена на новия, най-хубав площад пред сградата на Общината.

Обратното броене започна дружно и… Дядо Коледа се появи. С уточнението, че наистина е стигнал дотук с кола, защото просто няма сняг за шейната му.

И… светлините на елхата бяха запалени и всички присъстващи се радваха на ефектната заря.

(И аз бях там, и аз видях Дядо Коледа и се радвах с децата. И понеже имам специални връзки с двете джуджета, те ми обещаха, че ЛИЧНО ще предадат желанията ми на Дядо Коледа. Ех, каква връзкарка и късметлийка съм аз!)

Уляна Кьосева

Снимки мои и на Емил Енчев