Дарителска вечер Коледна трапеза на обединена Европа

За девета година множество неправителствени организации и клубове от Стара Загора заедно организират на 14 декември от 19:00 часа в Хотел-ресторант „СИТИ“ Дарителска вечер „Коледна трапеза на обединена Европа“, като определят общи дарителски каузи.

Тази година средствата ще бъдат набирани по модела „Дарителски кръг”. По време на събитието ще бъдат представени няколко различни проекта в полза на старозагорската общност, които бихте могли да подкрепите. Кои са проектите?

Играй с приятели офлайн – детски празници – Лайънс клуб Стара Загора – Августа. Провеждане на детски спортни празници за стимулиране на игри на открито сред подрастващите.

Създаване на среда за развитие на музикални таланти – Лайънс клуб Стара Загора. Закупуване на инструменти за повишаване на възможността за качествено обучение на учениците от НУМСИ „Христина Морфова”. Подкрепа на талантливи ученици за явяване на конкурси.

Детски игри Старозагорски олимпийски надежди – Граждански клуб ЛИПА. Провеждане на ежегодните детски игри „Старозагорски олимпийски надежди”

ОТ младежи ЗА младежи – Младежка банка – Стара Загора. Подкрепа за младежки инициативи и проекти. Със средствата ще бъдат финансирани младежки (4/5) проекта.

Запази дете – Ротари клуб Стара Загора – Берое. Осигуряване на предпазни средства за лъчезащита на Отделението по образна диагностика към УМБАЛ Стара Загорра, при провеждане на рентгенови и компютърно-томографски изследвания на бебета, деца и подрастващи.

Улици с неведоми имена – Ротари клуб, Ротаракт клуб, Интеракт клуб. Възможност младите хора да се запознаят с живота на историческите личности, чиито имена носят улиците под липите, чрез търсене на информация, изработка и поставяне на информационни табели.

НАШЕТО УТРЕ – духовно богати, творящи и ценящи изкуствата, младежи на Стара Загора – Инер Уил клуб Стара Загора – Берое. Проектът цели да подаде ръка за подкрепа и да съдейства за изграждането на успешни, отзивчиви, духовно богати млади хора с изявени таланти.

Обединени срещу дрогата – Инер Уил клуб Стара Загора. Да запознае учениците от 6 до 10 – клас и техните родители с пагубното действие на наркотиците върху човешкото тяло, психика и живот, чрез презентации, тематични брошури и куклено-театрална постановка.

Детски летни лагери „Горско лятно приключение“ – Фондация „Светъл лъч”. Възможност на 40 деца в неравностойно положение да участват наравно със своите връстници в лагери, с които се заздравява изтънялата връзка на децата с природата.

ПРОГРАМАТА на Дарителската вечер на 14 декември включва:

  • Дарителски кръг ЗА СТАРА ЗАГОРА
  • Коледна трапеза на Обединена Европа – Традиционни коледни ястия от страни, членки на Европейския съюз, приготвени от учениците на ПГОХ „Райна Княгиня“ – Стара Загора
  • Томбола
  • Музикално-артистична програма

Присъствието на събитието става срещу предварително закупена покана на стойност 50 лв., от които 100% са за подкрепа на проектите в Дарителския кръг „За Стара Загора“.

За допълнителна информация – тел. 042 602155, office@fund-sz.org или на адрес Стара Загора, ул. Граф Игнатиев 14, Обществен дарителски фонд.