Младежи организират кампания за борба със СПИН в Стара Загора

Младежки общински съвет (МОС) Стара Загора и доброволци от Български младежки червен кръст (БМЧК) организират кампания по повод 1 декември – Световен ден за борба със СПИН.
На 29 ноември 2017 г. (сряда) от 18:00 часа в Младежки дом – Стара Загора ще има прожекция на филма „Ти гониш”, който представя рисковете от заразяване със СПИН и начините за разпространение на вируса. След това ще се проведе дискусия на тема „Моето здраве е моето право”, организирана от МОС, с помощта на Регионална здравна инспекция – Стара Загора, заедно с младежи от клуб „Зараза“ към сдружение „Самаряни“, Превантивно-информационен център по зависимости, сдружение „Свят без граници“, БМЧК.
Ще има възможност за доброволно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН в мобилен кабинет на Регионална здравна инспекция – Стара Загора от 18:00 до 20:00 часа. Мобилният кабинет ще бъде на разположение на желаещите и на 1 декември от 11.:0 до 12.:0 часа в Стара Загора, паркинга в района на Градски плувен басейн, както и от 12:30 до 14:00 часа в централна градска част (бул. „Цар Симеон Велики“ и бул. „Руски” – централен РЕП).
На 1 декември Младежкият общински съвет организира и информационна кампания. Ще се раздават информационни материали и кондоми, ще има игри с млади хора по темата, както и писане на послания свързани с мотото на кампанията.