Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов пред dolap.bg: ”Ще продължа още по-активно да работя за Стара Загора“!

„Благодаря на всички старозагорци, които допринесоха градът ни за бъде забелязан. Благодарение на тях и на доверието, което ми оказаха, станах народен представител. И отново, благодарение на тях от днес съм избран за заместник председател на Народното събрание. Искам да кажа на моите съграждани, че ще продължа да мисля  и да работя още по-активно за Стара Загора“. Това сподели с читателите на dolap. вg новоизбраният днес  с 123 гласа „за“, 7 „против“ и 48 „въздържал се“ доскорошният председател на Общински съвет Стара Загора и председател на общинската организация на ГЕРБ Емил Христов. Той зае  мястото на Цвета Караянчева, която преди дни беше издигната за председател на Парламента.

„Предстои ми първо да се ориентирам в новите ми  ангажименти, сподели г-н Христов. Имаме много добри идеи с Караянчева.  Започнахме да мислим с нея в бъдеще време. Договорихме се да работим по-отблизо и по-динамично! И още нещо – всички ангажименти, които съм поел към всички от област Стара Загора, ще бъдат изпълнени“ – категоричен е г-н Христов.

Новоизбраният заместник председател на Народното събрание е инженер. Завършил е Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Професионалната му биография изцяло е свързана с Българската армия.  Служил е в 31-ва фронтова зенитно-ракетна бригада в Стара Загора и в 61-ва Механизирана стрямска бригада в Карлово, където е отговарял за покриване на изискванията на стандартите на НАТО. Бил е начело на един от първите български контингенти в Босна. През периода 2004-2005 г. е началник на група за стратегическо планиране към командването на многонационалните сили в Ирак.

От м. юли 2010 г. е общински ръководител на ГЕРБ Стара Загора. От 2011 г. до избирането му през м. март 2017 г. за народен представител е председател на Общинския съвет на Стара Загора. Бил е начело на Постоянната комисия по регионално развитие и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България и два мандата заместник председател на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общинските съветници в България.

Владее руски и английски език. Семеен е с две деца.

Росица Ранчева