Ден на християнското семейство в Детска градина „Светлина“

На светлия християнски празник Въведение Богородично /21 ноември/ – Ден на християнското семейство деца, родители и бабите от „Баболандия“ ще бъдат заедно на специални тържества, организирани във всички групи. Както е в повечето български народни приказки, поверията повеляват нашите баби да са извор на мъдростта, любовта, семейната хармония и уюта. Така е и в нашата приказка, наречена Детска градина „Светлина“. Ще бъдат организирани заниманията „Бабините гозби са най-вкусни“, „Бабините истории и приказки са най-сладки“. Децата и бабите ще замесят питка, ще я украсят с просфора – семейна реликва, пазена от една от бабите, ще се забавляват заедно.

Още от днес в детската градина се рисува на тема „Аз и моето семейство“, а утре децата  ще направят рамки за рисунките, ще играят заедно игри от детството на своите родители и баби.

Ще бъде отворена и кутията с дарения за лечението на Гого, в която родителите внесоха средствата от закупените в специален базар през миналата седмица произведения на възпитаници на детската градина.