Младежка академия стартира в Стара Загора

На 04 ноември 2017 г. (събота) от 12:30 часа в Международния младежки център (ММЦ) стартира четвъртото издание на Младежката академия.

Екипът на ММЦ очаква новата група от младежи, които ще се впуснат в това полезно, но и атрактивно предизвикателство. Те трябва да са на възраст между 15 и 29 години и да искат да разберат: Какъв да стана?; Как да представя убедително?; Какво да правя, за да ме вземат на работа?; Как да се превърна  в лидер, но и да умея да работя в екип?; Как да помогна на себе си, докато помагам на другите?; По какъв начин да измисля готини младежки инициативи?; Как да пиша проекти, за да правя това, което искам?; Как работи системата, в която живея?; Как да накарам парите да стоят по-дълго в моя джоб и да работят за мене?

Ако тези теми те интересуват, значи си избрал точното време, точното място и точните хора.

„За месец и малко ще те направим „машина“, – обещават от ММЦ.-  Освен това ще ти издадем документ, че си „машина“! Ще те запознаем с много готини хора, с които  да се забавлявате заедно. Ще придобиеш нови знания в позитивна обстановка.  Всичко това няма да ти струва и лев, само малко свободно време“.

Академията е низ от събития в продължение на 5 модула. Чрез методите на неформалното образование ще се разнищват темите: “Лидерство и работа в екип“; „Организиране на инициатива“; „Доброволчество“; „Презентационни и комуникационни умения“; „Моята първа работа“.

На финала на академията участниците ще могат да приложат наученото на практика. Всички, които са завършили успешно Младежката академия, ще участват в изготвянето и осъществяването на доброволчески инициативи по случай 5-ти декември – Международен ден на доброволчеството.

Допълнителна информация на mmcrdmr@abv.bg или   https://www.facebook.com/MMCRDMR?fref=ts

Росица Ранчева