Поздрав на Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров за 1 ноември – Ден на народните будители

Уважаеми съграждани,

Скъпи жители и гости на община Стара Загора,

На 1 ноември честваме един от светлите български празници – Денят на народните будители!

В съкровищницата на българската история и култура блестят имената на много бележити българи, които с гордост можем да определим като народни будители. Ние продължаваме тяхното дело, съхранило вечния български дух, вечния стремеж към овладяване на знанието, вечното движение напред.

Мисията на съвременните  будители е да опазят  и  съхранят българската духовност, да запазят жив копнежа по нови хоризонти в образованието и културата. Те трябва да   будят съзнанието на младото поколение,  за това какво е наследството, което носим като история, духовност и традиция!

Пожелаваме на Вас, днешните народни будители, да следвате славния път на Вашите велики предходници – скромни духовни учители, просветители, книжовници и революционери, които успяха да пробудят народа за освободителна борба и за утвърждаване на нова държавност.

Тяхната нравствена мяра бе положена високо, тяхната саможертва и отдаденост на делото бе впечатляваща. Бъдете като тях, за да заслужите народната любов и уважение, които нямат цена!

Честит празник!

Живко Тодоров

Кмет на Община Стара Загора