Комитет „Баболандия“ се учреди днес в Детска градина „Светлина“ – Стара Загора

Атрактивен, динамичен и активен Комитет, наречен „Баболандия“ се учреди днес на специална театрално-танцова-тържествена церемония в Детска градина „Светлина“. В комитета участват над 45 любими баби на възпитаници на детската градина.

Учредителките бяха специално посрещнати от знаменосец и асистентки от детската градина (учителки и специалистът по поддръжката), които влязоха в залата със знамето на „Светлина“ и бяха приветствани и от директорката Йоанна Димитрова. След това любимите баби трябваше да преодолеят 3 предизвикателства – да направят красива панделка от обикновен канап, самолетче за летене от лист хартия и да зашият копче на скъсано джобче. Всички се справиха отлично със задачите, след което дойде най-атрактивният момент – колективно произнасяне на Специално написана Клетва за участие в Комитет „Баболандия“:

 „В името на бога на Баболандия – пазителят на всички деца, в името на Елза, в името на Ана и в името на всички спайдърмени и батмани, които вземам за свидетели,

Поемам върху себе си тази клетва.

На детето, което ще отмъсти за всички грешки на моите деца, ще гледам като на свещено: ще му помагам да живее щастливо и ще му давам каквото му е нужно, и ще го храня, дори да отрича, че е гладно.

Ние, всички баби от „Баболандия“ се заклеваме, че ако децата поискат да бъдем с тях – ние ще бъдем, дори и да трябва да отменим час за фризьор или маникюр.

Ангажирам се постоянно и усърдно да участвам заедно с учителите в дейностите, празниците и всичко, което прави децата щастливи в Детска градина „Светлина“.

Ако изпълня тази клетва, без да я нарушавам, нека бъда най-готината и обичана баба! Ако пък сторя обратното, нека ме сполети пропуснат „Х-фактор“, загаряне на запръжката, шупли в крем-карамела и захаросване на сладкото ми!

Заклевам се, че по силите на обичта си ще върша всичко, в което се кълна!“

 След произнасянето на клетвата, бабите от комитет „Баболандия“ минаха по червения килим и получиха своите ВИП карти, с които могат да посещават детската градина по всяко време на работния ден, да помагат на учители, деца и помощен персонал.

 Още в понеделник, 16 октомври, е първото събитие на новия комитет. От „Баболандия“ ще правят заедно с учители и деца здравословни бонбони в различните групи като сами ще осигурят необходимите продукти.