Шампионат по презентиране провежда Международен младежки център Стара Загора

От 7 до 28 октомври 2017 г .Международният младежки център Стара Загора провежда „Шампионат по презентиране“. 16 са кандидатите за получаване на званието „шампион“. Повечето са ученици от различни старозагорски училища, студенти в Тракийски университет и няколко млади специалисти. Избраните от тях теми са толкова различни, колкото са и участниците в организираното първото по рода си в страната събитие с такъв характер. Ръководител на проекта е младежкият работник Здравко Тенев.

При откриването на форума на 7 октомври т.г. зам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова поздрави организаторите за интересния подход за изграждане на лидери, на хора със собствена позиция по вълнуващите ги проблеми, както и участниците за смелостта им да участват в състезанието пред компетентно жури и широка публика.

Старозагорецът Атанас Михнев, вече изтъкнат млад IT специалист, участник в различни международни форуми и с натрупан голям организационен опит, представи своята гледна точка за детайлите при презентиране. Постоянните членове на журито Росица Ранчева и Здравко Димитров, също маркираха важни моменти за успешното презентиране. Другите двама участници в комисията са различни специалисти в областите на презентираните теми.

Критериите, по които ще бъдат оценявани презентаторите са актуалност и важност на избраната тема; презентационни и ораторски умения на кандидата; грамотност и запознатост на участника по избраната тема; използвани източници на информация за разработка на темата; спазване на определеното до 30 минути време за представяне; оценка на журито за общото представяне на кандидата. Оценката е от нула до 10 точки по всеки от критериите.

На 10 октомври 2017 г. в танцовата зала на Международния младежки център, пред впечатляваща аудитория, своята презентация на тема „Младежко управление“ направи Петя Петрова. Тя е ученичка в 11 клас на СУ „Максим Горки“. Очарователната госпожица сподели практиката от обучение в Международна младежка фондация, успя да „въвлече“ в темата с анкета и събеседване с присъстващите по проблеми, които ги вълнуват, да потърсят заедно пътища за минимализирането им чрез младежкото управление. Петя онагледи изложението си с мултимедийна презентация, което допринесе за по-високото й оценяване.

Младият специалист Мирослав Господинчев  представи темата „Грешката“. След като направи философско обяснение на понятието, той насити презентацията си с редица примери, защитавайки тезата си, че всъщност грешки не съществуват. Оформи се дебат с публиката, като и двете страни с аргументи защитаваха различни позиции.

На 14 октомври от 14:00 до 16:00 ч. Мартин Кръстев ще разсъждава върху „Зависимост от технологиите“, а Делян Стоянов – „Самоотбрана“. На 16 октомври от 17:00 ч. Иван Стефанов ще презентира „Smart устройства“, а Тодор Орехов – „Вредата от найлоновите торбички“. На 19 октомври от 17:30 ч. Иван Кирилов ще говори за „Хипотермия“, а Христо Василев за „Триатлон“. На 21 октомври от 14:00 ч. Екатерина Калоянова ще презентира темата „Страх“, а Марина Станчева – „Хипноза“. На 27 октомври от 17:30 ч. Красимир Красимиров ще защитава темата „Да победим в играта на парите“, Стефани Барутова  – „Мотивация, правилно презентиране и продуктивност“. На 28 октомври от 14:00 ч. ще се представят Красимир Вътов с „Корейската култура“, Григор Гочев – “ Паркур“, Божидара Петрова – “Караоке“ и Соня Колева – „Доброто в нас и как да направиш хората щастливи“.

Вратите на центъра са отворени за всички желаещи да присъстват на интересния и много полезен шампионат. Входът е срещу усмивка.

Росица Ранчева