Премиера на „Жива вода“ – спектакъл за деца и юноши в ДТ „Гео Милев“ – Стара Загора

На 13 октомври, от 12:00 часа, на голяма сцена Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора ще представи пред своите най-млади зрители втората си премиера за сезона – спектакъла за деца и юноши „Жива вода”. Автор и режисьор на пиесата е Мариета Ангелова, сценографията е дело на Анна Пулиева, оригиналната музика е създадена от Михаил Шишков и син, а текстът на песента е на Елена Димитрова. В спектакъла участват Георги Райчев, Елена Азалова, Весела Петрова, Цветомир Черкезов, Димитър Митев и Тодор Тодоров.

„Жива вода” е приказна история за истината и лъжата, за змейове и хубавици, за чудеса и изпитания, за опасности, приключения, вярност и любов.

Защо е чудотворна живата вода? Може би защото нейни пазители са  змейовете? Или защото вълшебният извор се намира толкова далече, през девет планини в десета, чак в царството на дивна хубавица? Театралният образ на класическата приказка ни помага да разтълкуваме тази мъдра загадка – няма по-животворна сила от обичта между хората, няма по-голяма радост от това да изпълниш синовния си дълг…

Елате с децата!

ПРЕМИЕРА – на 13 октомври 2017 г. от 12:00 часа на основна сцена в ДТ „Гео Милев”. Спектакълът ще се играе и на 17 и 24 октомври 2017 г.