Един съботен следобед в Операта със „Севилският бръснар“

Време за музика за цялото семейство

Безплатни билети за децата

На 11 ноември, събота, от 16:00 часа, Държавна опера Стара Загора ще представи на своята сцена комичната опера на Джоакино Росини „Севилският бръснар“ с участието на блестящ солистичен състав, оркестъра, хора и балета на Държавна опера-Стара Загора. Режисьор на постановката е Славчо Николов. Спектакъла ще дирижира Димитър Косев.

Специалното издание на Държавна опера – Стара Загора „Един следобед в операта“ е предназначено за фамилни посещения. Вниманието е насочено изцяло към децата, които тази събота (11 ноември) придружават своите родители безплатно на оперно представление. Докосването до класическата музика чрез семейството е най-прекият път, на който всеки малчуган може да стъпи. А за да стане още по-лесно, Държавна опера-Стара Загора избира операта „Севилският бръснар“. Жизнерадостният сюжет на операта интригува и забавлява със своите забавни любовни истории и непредвидими весели недоразумения, „грабва“ със своите запомнящи се и искрящи мелодии, арии, дуети и ансамбли-шедьоври.

През новия си творчески сезон Държавна опера – Стара Загора ще разширява и обогатява своя „съботен оперен и балетен следобед“ с различни и атрактивни заглавия, специално подбрани за семейни и групови посещения, за зрители от различни възрасти.

Билети на преференциални цени могат да бъдат закупени от касите на Държавна опера – Стара Загора

От новия творчески Сезон 2017/2018 г. Държавна опера-Стара Загора дава възможност на всички ученици в средна и гимназиална степен да посетят безплатно генералните репетиции на своите представления. Посещенията може да се съчетаят и с беседа за Опера Стара Загора и разходка из административна част, сцена и фоайета. Специално писмо-покана директорът на Държавна опера – Стара Загора изпрати до всички директори на старозагорските средни училища и гимназии, до Регионално управление на образованието и Община Стара Загора. Посещенията на репетиции могат да са в помощ на учителите по музика, часове по литература, история на музиката, различни извънурочни занимания и др.