Гръцка делегация се възхити от ОУ „Кирил Христов“

На 18 септември 2017 г.  Основно училище „Кирил Христов” – Стара Загора беше посетено от гръцка делегация, водена от протосингела на църквите в общините на Северна Гърция (Димотишка, Орестиадска и Софлийска епархия на Гръцката православна църква) – Димотика или Дидимотихо  отец Константинов.

Гостите разгледаха училището и останаха изключително впечатлени от интелигентността и възпитанието на учениците, от сградата, учителите и персонала. За тях бяха изненада модерните класни стаи и кабинети, актовата зала, коридорите с произведения на изкуството, посветени на отечествената ни история и родолюбие, подредения двор, екзотичните дървета и пр. Още по-голямо беше учудването на гостите от факта, че всичко това е постигнато със средствата на училището.

Възхитени от пребиваването си в ОУ „Кирил Христов”  делегатите  пожелаха  да съдействат за сътрудничество  с училище  от Димотика.

Отец  Константинов  написа в летописната книга на училището своите благопожелания към всички ученици, учители и работещи  в ОУ „Кирил Христов”.

В късния следобед отецът беше приет от Старозагорския митрополит Киприан, който на първия учебен ден отслужи водосвет за здраве и благополучите на учениците, родителите и учителите им и лично ги поръси с осветената вода.

Росица Ранчева