Геомилеви дни 2017 предстоят в Стара Загора

„На 29 септември 2017 г. в Стара Загора ще се проведат поредните Геомилеви дни, съобщи за dolap.bg Иван Гранитски, председател на Управителния съвет на Международната фондация „Гео Милев“. – Традиционната дискусия ще бъде на тема „Творчеството на Гео и Леда Милеви за деца и юноши“. Ще бъдат представени библиофилско издание на същата тема с илюстрации на Маглена Константинова, както и  Сборник с нови изследвания  за Гео Милев, който съдържа студии на Александър Шурбанов за преводаческото изкуство на Гео Милев, на проф. Андрей Аврамов, Анастасия Сандер и други.“

Същият ден в 18:00 часа в западната зала на Градската художествена галерия ще бъде открита изложба от рисунки за деца и юноши върху творчеството на Леда и Гео Милеви.

Писатели, поети и художници от цялата страна, които ще гостуват в Стара Загора по повод Геомилевите дни, ще имат срещи с ученици в различни училища, полагане на венци и цветя пред бюст-паметника на Гео Милев, който се намира в парк „Александър Стамболийски“, посещение в Къща музей „Гео Милев“ и др.

На тържествена церемония ще бъде връчена наградата на Международната фондация „Гео Милев“. Тази година тя се присъжда на драматурга Панчо Панчев – дядо Пънч, за цялостното му творчество, посветено на децата.

Росица Ранчева