За втора година в Стара Загора ще се избере Царица на Августиада

За втора година ще се избере Царица на Августиада като посланик на Фестивала на виното и културното наследство Августиада. Тази година той ще се проведе в Стара Загора от 13 до 15 октомври 2017 г. Кандидатките за участие в конкурса Царица на Августиада могат да се записват от 04.09.2017 г. до 29.09.2017 г. в Туристическия информационен център към община Стара Загора, на адрес: бул. „Руски“ 27.

Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в качеството си на организатори, с подкрепата на Община Стара Загора и Enterprise Europe Network, Ви канят да станете част от уникалния Фестивал на виното и културното наследство Августиада. Той ще се проведе за шести пореден път в Стара Загора от 13 до 15 октомври 2017 г., в сградата на Регионален исторически музей – Стара Загора. Гърция ще бъде международен акцент на Августиада 2017. По традиция Форумът е съпроводен с богата и разнообразна, културна програма с участие на Държавна опера Стара Загора и много старозагорски състави.

На миналогодишното издание Антония Дойчева стана първата „Царица Августиада“, избрана по време на петия пореден Фестивал на виното и културното наследство в Стара Загора. Антония бе абитуриентка  в последния четвърти курс на Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски“. Първа подгласничка на „Царицата“ бе 19-годишната Антоанета Танева, а за втора подгласничка бе избрана 23-годишната Радка Антонова. Председател на компетентното жури на единствения и уникален за Стара Загора конкурс беше Галина Нифору – председател на Българската асоциация на износителите на вино.

Уляна Кьосева