Покана за участие в Нощ на изкуствата в Стара Загора

За дванадесета поредна година в Стара Загора се организира „Нощ на изкуствата“ – събитие, което се радва на изключителен интерес от страна на жителите и гостите на града ни. Последният петък на месеца – 29 септември, от 19:00 до 01:00 ч. – старозагорските музеи, галерии и културни организации ще посрещнат с многобройни прояви и изненади своите посетители. Общата цел на организаторите е всяка година да обогатяват и развиват събитието, да предлагат актуални и иновативни културни прояви, да откриват и утвърждават алтернативни културни пространства.

Община Стара Загора като основен организатор и координатор на събитието отправя покана за участие в поредната „Нощ на изкуствата“ – „всички заедно да допринесем за превръщането и в едно от запомнящите се събития в културния живот на града ни за годината.

До 11 септември 2017 г. галериите, музеите, театрите, различните граждански сдружения, клубове и организации могат да заявят своите конкретни предложения и инициативи по часове, в отдел „Култура“ на Община Стара Загора. Характерът на събитието залага на експеримента и налага да бъде отворено към различни нетрадиционни мултидисциплинарни формати. „Иновативност, привличане на нови аудитории и локации са цели, които надяваме се, ще реализираме заедно“ – пишат организаторите. Те се надяват към „Нощ на изкуствата“ да се присъединят много културни организации, книжарници, клубове и неформални общности. За популяризиране на програмата Община Стара Загора ще отпечата специален афиш и дипляна.

За контакти: отдел „Култура“, Община Стара Загора; Екатерина Радукова – тел. 042614863 e-mail: http://ek.radukova@starazagora.bg