Летните инициативи в къща музей „Гео Милев“ продължават

Летните инициативи в къща музей „Гео Милев“ в Стара Загора, насочени към децата от градините в града, продължават. През месец юли музея посетиха децата от ДГ № 5 „Мечо Пух“ и децата от проекта „С грижа за децата и техните семейства“.

Най-голям интерес предизвиква „Литература и изобразително изкуство“. В двора на музея децата се запознаха с произведенията на Леда Милева и чрез своите рисунки интерпретираха част от тях. Те изработиха също и кукли за куклен театър, за да подпомогнат заучаването на текста и драматизацията на „Работната Мецана“ по Леда Милева – другата инициатива, която се посреща изключително добре.

От началото на август започва и втората част на проекта „С грижа за децата и техните семейства“. Децата, включени в проекта, ще посещават къща музей „Гео Милев“ два пъти седмично. Те ще се запознаят с част от творчеството на Гео Милев, Леда Милева, Мая Дългъчева и Маргарит Минков и ще направят своите интерпретации чрез рисунки. Предвижда се още да изработят своите маски и да драматизират „Работната Мецана“.

Всички инициативи се провеждат с подкрепата на Община Стара Загора. За повече информация: Яна Ленова-Димитрова, тел.: 0884688424, 0889447535