Изложба „Рисунка и малка пластика“ откриват в зала „Байер“

На 5 юли 2017 г. от 18:00 ч. в старозагорската изложбена зала „Лубор Байер“ ще бъде открита поредната изложба „Рисунка и малка пластика“. Това съобщи за dolap.bg доц. Злати Златев, председател на Председателството на Съюза на българските художници – Стара Загора.  „Предполагам, че ще участват голяма част от колегите, които преди всичко се занимават с рисуване, независимо от техниките, които използват в работата си. Защото рисунката е най-специфичната и сакрална черта на художника. За голямо съжаление, голяма част от художниците абдикираха от понятието рисунка и се отдадоха на други технологии. Наистина ще бъда щастлив, ако за обявената изложба дадат творби в свободна техника – акварел, пастел и пр., но да бъдат в областта на рисунката, т.е. автономията на рисунката да се запази“, каза г-н Златев.

Рисунките се събират на 3-ти  юли – целия ден и на  4 юли – до обед. Следобед се извършва журирането и окачване на допуснатите творби.

Следващата изложба в зала „Байер“ ще бъде колективна на младите художници Пламен Кирилов, Диана Петрова, Росен Кавръков, Ивелина Иванова и Зорница Иванова.  След нея през м. август е реда на Милен Алагенски  и приятели – български художници, които се реализират извън страната ни, но се завръщат за лятна ваканция.

В началото на септември ще има фотоизложба на фотограф от Казанлък.

На 20 септември 2017 г. доц. Злати Златев ще вдигне юбилейна изложба, по повод своята 75-годишнина.

Росица Ранчева