Деца посетиха Старозагорската митрополия

Близо 50 деца, участници в превантивната лятна програма „Ваканция 2017“ на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни посетиха Старозагорската митрополия. Специално за тях в митрополитския параклис „Свети Апостол Карп“ бе отслужен водосвет за здраве от отец Иван Генов. Изключително развълнуван от срещата с децата бе Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, който проведе беседа на тема „Християнските ценности“ и успя да отговори на въпросите на всички малчугани. Децата получиха православен молитвеник, издаван от Църковното настоятелство при храм „Св. Преп. Паисий Хилендарски“, с благословението на владиката. В него са включени петочислени молитви към Пресвета Богородица и молитви за всеки ден от седмицата към Светите безплътни Сили. Програмата продължава на 28 юни, сряда, с ролеви игри на тема „Познатите и непознатите професии“ в Центъра за кариерно ориентиране.

Два дни по-късно, на 30 юни, в Регионалната здравна инспекция, експерти ще коментират „Алкохола, тютюна, емоции и последици“ с демонстрации на алкоочила и пушеща кукла Сю.

Всички, които искат да участват могат да заявят това със съгласие на родител, всеки делничен ден в офиса на МКБППМН на бул. „Цар Симеон Велики“ № 102, ет. 1 или на телефон 042/605516 между 16:00 и 17:00.

Автор Благовест Илиев