Симфоничен концерт с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора

На 29 юни от 19:00 часа в залата на Операта заповядайте на Симфоничен концерт с оркестъра на Държавна опера – Стара Загора. Диригент е У-Ганг Лий (Южна Корея), а солист Парк Джи Хай (Южна Корея) – флейта. В програмата ще чуете: Хуан Чой Сунг – Фантазия Arirang, В. А. Моцарт – Концерт за флейта и оркестър в Сол-мажор, части: Allegro maestoso, Adagio non troppo, Rondo – солист Джи Хей Парк – флейта и Антонин Дворжак –  Симфония № 8 в Сол-мажор, части: Allegro con brio, Adagio,Allegretto grazioso/.

Биографии:

У Ганг Ли учи дирижиране и фагот в Националната Музикална Академия – Сеул, Южна  Корея и Музикалната Академия „Шопен” в Полша.

Има магистратура по Оперно-симфонично дирижиране в Националната Музикална Академия в София при проф. д-р Ивайло Кринчев.

Понастоящем е главен диригент на оркестъра „Collegium Chamber” и първи фаготист на симфоничния оркестър в гр. Куангджу – Южна Корея.

Като диригент е гостувал е на симфоничните оркестри в гр.Мокпо – Южна Корея и симфоничните оркестри в гр. Видин и гр. Сливен – България, както и на камерните оркестри в градовете Габрово, Перник и Ямбол

 

 

Флейтистката Парк Джи Хай завършва Хонам университет по музика и специализира в Националния музикален университет по музика – Дортмунд, Германия. Участва като жури в редица международни конкурси. Със Симфоничен оркестър – Сеул и Камерен оркестър – Логос изнася концерти в Япония и Китай. Ежегодни са изявите й като дует с Брад Ганер – професор в Джулиард и Синсинати. Водач е на флейтовата група на Големия ансамбъл на Културната фондация на Куанг Джу. Участва в много Европейски концерти – Dans Holzblaser ансамбъл, Ансамбъл за барокова музика със старинни и модерни инструменти с разнообразна програма. През 2015 г. е била солист на Софийска Филхармония. Репертоарът й съдържа осем солови концерта и разнообразна симфонична и камерна музика – от Барок до модерна музика. Преподава в университета по музика в Куанг Джу, както и в университетите в градовете Хонам и Мокпо. Участва активно във флейтовия ансамбъл Тафанел и Mon Amour Symphony Orchestra.