Международен ден на йога отбелязваме и в Стара Загора

На 24 юни 2017 г. десетки школи по йога от цяла България се обединяват в честване на Международен ден на Йога. София и двайсет и пет града и едно село в България организирано и единно ще представят най-добрите учители по йога, които ще демонстрират практики при отворени врати за всички заинтересовани от даровете на йога. Всички учители са сертифицирани и подбрани, за да могат посетителите да се докоснат до дълбочината и ефективността на йога практиките.

Идеята за празнуване на 21 юни като Международния ден на йога не само в София, но и в други градове на България, възниква още в процеса на подготовката на първия Международен ден на йога през 2015 г., когато спонтанно се присъединява Пловдивския културен институт и започва да организира синхронно честване в своя град. Този пример бива последван с непринуден ентусиазъм от школите и практиците по йога в редица други градове. Така, едновременно и координирано с празника в Националния дворец на културата, на 21 юни 2015 г. събитието се осъществява успешно и в градовете Пловдив, Свиленград, Бургас, Варна, Русе, Велико Търново, Габрово и Перник. През 2016 г. присъединилите се градове са значително повече – двайсет, а тази година към честването в София се присъединяват със свои програми по места още двайсет и пет града и едно село в България: Пазарджик, Пловдив, Девин, Смолян, Кърджали, Свиленград, Стара Загора, Казанлък, Сливен, Бургас, Созопол, Черноморец, с. Емона, Варна, Силистра, Русе, Шумен, Търговище, Велико Търново, Горна Оряховица, Габрово, Павликени, Плевен, Перник, Дупница и Самоков.

И Стара Загора празнува Международния ден на йога на  24 юни (събота) в Зала “Иван Вазов”.

Програма:

09:00 – 10:30 ч. “Тайната на дишането, или как да се справим с ума си”, практическа лекция, лектор Дияна Атанасова, “Изкуството да живееш”

10:30 – 12:00 ч. Хатха йога с Дияна Минчева, студио “Jaya”

12:00 -14:00 ч. Хатха йога с Труфка Иванова, студио “Shakti”

14:00 – 16:30 ч. Йога, медитация, аюрведа, лектор Ганчо Ганчев, “Изкуството да живееш”

16:00 – 18:30 ч. Въведение в ащанга йога, лекция и практика, водещ Толя Колева, студио “Serenity”

18:00 – 20:00 ч. Класическа йога с Виолета Димова, студио “Jaya”