Еньовденски събор и 50 години от обявяването на Старозагорски минерални бани за национален курорт тази събота

За трета поредна година, в курортното селище Старозагорски минерални бани ще се проведе Еньовденски събор – празник на билките, слънцето и водата. Събитието ще се състои на 24 юни 2017 г. (събота), а началото е в 6:00 часа сутринта.
Празничната програма ще започне с посрещане на изгрева, бране на билки и виене на еньовски венец. Фолклорната програма е от 9:30 часа, а официалното откриване на събора е предвидено за 11:00 часа. Целта на събора, който се провежда със съдействието на Община Стара Загора е да издири, обогати, популяризира и съхрани българския фолклор
Тази година, на Еньовден ще бъде отпразнуван юбилей – 50 години от обявяването на Старозагорски минерални бани за национален курорт.
Като съпътстващи мероприятия ще са още селски двор, с който да бъдат представени българският бит и култура, изложба-базар, детски пленер, разучаване на български танци, както и демонстрация на производство на розова вода.
Организатори на еньовденското веселие и юбилея на курортното селище са Община Стара Загора, кметството на Старозагорски бани, НЧ „Христо Ботев – 1952“, както и селата от района – Ново село, Сулица, Лозен, Сладък кладенец, Елхово, Казанка, Остра могила и Малка Верея.