20 от общо 65 награди спечелиха славейковци в Национален ученически конкурс

Цели 20 от общо 65 награди в 5 различни категории спечелиха учениците на Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ в Националния ученически конкурс „Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ!“. Конкурсът е организиран от училището по случай 60 години от създаването му и 190 години от рождението на П.Р.Славейков и е под патронажа на Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.

На 7 юни 2017 г. в актовата зала на Второ основно училище бе награждаването на отличените ученици от 20 града на страната ни – Раднево, Гълъбово, Велинград, Петрич, Дмитровград, Средец, Хасково, Кърджали, Дупница, Лом, Тутракан, Варна, Добрич и др.

Славейковци имат 5 първи, 5 втори, 4 трети места и 6 поощрителни награди. Първите места са за Нели Петкова от 3 клас за есе в категорията 1-4 клас, за Димитър Енев, Георги Енев и Мария Енева от 5 клас за презентацията им /категория 5-7 клас/, за рисунката на Белослава Дакова /1-4 клас/, за рисунката на Християна Георгиева от 5 клас в категорията 5-7 клас, за фотографията на Петя Начева в категорията 5-7 клас.

Журитата в 5-тте категории: рисунка, есе, стихотворение, презентация и фотография бяха от утвърдени специалисти и авторитети от Стара Загора. Участие в конкурса взеха над 150 деца от 1 до 12 клас от цялата страна.

Конкурсът е част от програмата за отбелязване на годишнините на Второ основно училище „П.Р.Славейков“, която програма се провежда с подкрепата на Община Стара Загора.