Митрополит Киприан гостува на абитуриентите от ДГ No 7 “Светулка“ – Стара Загора

93 свидетелства за завършено религиозно образование връчи на децата от четвърта група  на Детска градина „Светулка“ Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан. Това съобщи за Долап. БГ директорът на най-голямата детска градина в Стара Загора Деляна Караиванова. „Децата посрещнаха възторжено дядо Владика и придружаващите го отец Димитър, отец Цветан и отец Живко, който от една година ни е учителят по религия . Те изпяха песен за доброто, зададоха любопитни въпроси и отговориха на питания на гостите. След това поименно, на всяко дете Митрополитът връчи Свидетелството, като ги дари с бащинска обич, радост и внимание. Той ги благослови и им пожела светлина, доброта, ум и разум и на добър час в първи клас“.

Архиереят обеща в началото на новата учебна година да  отслужи водосвет за здравето и успението на  всичките 361 деца, разпределени в 12 групи, тяхните родители и учители.

На 29 май 2017 г. в „Светулка“ приключи шестата учебна година за религиозно възпитание на децата от подготвителните групи. През учебната 2016/2017 г., по желание на родителите, 3 групи деца, общо 93, два пъти седмично изучаваха религия.  На достъпен за децата език в часовете се обясняваха различните църковни и народни празници, как се влиза в църква и какво трябва да е поведението в Божия дом, коя икона на кой светец е и какво трябва да се знае за него и др. Според г-жа Караиванова, часовете по религиозно възпитание се отразяват много благотворно върху малчуганите. След тях те стават по-кротки, внимателни, по-добри и уважителни.

Росица РАНЧЕВА