Ансамбъл „Българе“ представят „Осмото чудо“ и в Стара Загора

След триумфалния си успех по сцените в страната, новият спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ – „Осмото чудо“ ще гостува и в Стара Загора. Той ще бъде представен на 27 юни, вторник, от 19:30 часа на сцената на Държавна опера – Стара Загора.

Мащабният проект с участието на холивудската знаменитост Бен Крос ще бъде игран премиерно в града под патронажа на кмета Живко Тодоров и със съдействието на Община Стара Загора в навечерието на тачения християнски празник Петровден.

Интересът към четвъртия авторски проект на „Българе“ се оказа огромен. Спектакълът е оригинална режисьорска комбинация от филм, театър и динамичните ни народни танци и песни, следваща  интригуващ сценарий. Те, както и почти цялата хореография, са дело на създателя и продуцент на ансамбъл „Българе” Христо Ив. Димитров.

Зрителите оцениха високо запленяващото пътешествие в света на неравноделните музикални размери в българския фолклор и преоткриха, за себе си, личността на кореспондента на в. „Таймс“ Джеймс Баучер – един верен приятел на България отпреди век. Ролята на ирландския журналист Джеймс Баучер е великолепно изиграна от холивудския актьор Бен Крос. Българският актьор Атанас Сребрев в образа на унгарския композитор Бела Барток е негов партньор в разговора, който двамата водят при пътуването си в „Ориент Експрес“. Повествованието преминава през 7 музикално-танцови картини, впечатляващо изиграни от танцьорите и солистите на ансамбъл „Българе“. Самият хореограф Христо Димитров се изявява със солови изпълнения в добруджанската и тракийската картина.

Двата часа в магията на завладяващите български ритми в изпълнение на ансамбъл „Българе“ са достатъчни зрителите за пореден път да изпитат гордост от уникалното ни фолклорно наследство. Естествено продължение на най-популярния спектакъл на емблематичния ансамбъл – дебютния „Това е България!“. „Осмото чудо“ е мащабна продукция, която направо оставя публиката без дъх, в което старозагорци ще се убедят сами.

Билетите за спектакъла все още могат да се закупят на касата на Драматичен театър „Гео Милев” – Стара Загора.