Стара Загора е домакин на Фестивала на балканската скара

Родни и балкански звезди пеят безплатно на „StaraZagoraMezi“

Над 1000 награди за посетителите на „StaraZagoraMezi“

Известният фестивал на балканската скара „StaraZagoraMezi“ ще гостува от 1 до 4 юни 2017 г. на територията на град Стара Загора, съобщават от Пресцентъра на Общината. В рамките на 4 дни Фондация „Румънеца и Енчев“и община „Стара Загора“ са подготвили истински празник за посетителите, включващ най-големите кулинарни майстори и едни от най-добрите родни и балкански изпълнители.

Атрактивната програма за феста е пълна с много изненади и интересни състезания, като турнири по табла, белот, футболен билярд, туистър, биърпонг, състезания по надяждане с люти чушки и кебапчета и всичките са с вход свободен.

Над 1000 награди очакват участниците и гостите на феста.

За децата е предвидена целодневна безплатна детска анимация, гигантски лунапарк, много сладки изкушения, както и симулатор със спортни коли и още много игри.

Първият ден на феста градуса на купона ще вдигне легендата на сръбската музика – Весна Змиянац, на 2 юни за старозагорци ще пее Борис Солтарийски, а преди него нашумелите музиканти от „Виво Монтана“ ще загреят посетителите. На 3 юни жителите и гостите на града са поканени да поставят рекорд за най-дълго хоро от 13:00 часа, когато на сцената ще излезе фолклорната прима – Славка Калчева, а гвоздеят на вечерната програма са младите гръцки супер звезди – Йорданис Агапитос и Ная. На 4 юни фестивала ще закрият рок-динозаврите от „Сигнал“.

Посетителите ще могат да се запознаят и с интересни занаяти и ръчно изработени сувенири. Организаторите ще подкрепят и благотворителни каузи – съвместно с клуба на ротарианците ще организират спортни турнири по волейбол, баскетбол, футбол и тенис през почивните дни, а втората кауза е в подкрепа на децата на служители от МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг от националната кампания „Завинаги с нас”.

Следващата спирка от мащабното турне на Румънеца и Енчев е фестивалът в Добрич от 8 юни.