Търсенето на добротворците на 2017 г. започва на 31 май

Уважаеми партньори,
Отново е време да поставим на фокус Годишните награди “Добрият Самарянин”! Отново е време, в контекста на културно-историческото наследство на самарянските дружества, работили на територията на регион Стара Загора, да предизвикаме и мотивираме хората около нас да отличат съвременните примери на самарянски ценности и добродетели, проявявани при оказване на помощ и подкрепа на хора, изпаднали в тежка житейска ситуация или беда, и да номинират добротворците на 2017 г.

Тази година търсенето на добротворците ще премине под мотото “Часът на добротворците”. За да отворим Пощата на доброто, официално Ви каним на 31 май, 2017 г., в 11:00 часа, пред Часовниковата кула на Централна поща – гр. Стара Загора!

Възможността за номиниране на добротворци ще продължи до 1 ноември, включително, а Церемонията по връчването на Годишните награди „Добрият Самарянин“ е планирана за 14 декември, в концертната зала на Държавна опера – Стара Загора.

Също така, бихме желали да ви запознаем и със следните детайли:
Имаме нов партньор – “Български пощи” ЕАД. Благодарение на тях получаваме възможността да поставим специално брандирана пощенска кутия на доброто на сградата на Централна поща, където съгражданите ни ще могат да пускат своите номинации до 1 ноември 2017 г.
Остават активни и досегашните възможности за подаване на номинации, а именно – онлайн на www.samaritans.bg/dnes, както и лично на адрес: гр. Стара Загора, ул. „Патриарх Евтимий“ № 57, в Централното управление на Сдружение „Самаряни“.

За допълнителна информация:
Мария Данева – координатор за провеждане на инициативата
моб. тел: 0878/394224; тел./факс: 042/621083
ел. поща: mar4ela@samaritans.bg; ел. адрес: www.samaritans.bg

Очакваме Ви! Нека заедно да обявим часът на добротворците! Навсякъде край нас има подвизи и е време те да бъдат разказани! На добротворците е определено да ги извършат, а на нас – да ги отличим и предадем на бъдещите поколения!

Сърдечни поздрави,

Иванка Иванова-Попова,
Председател на УС на Сдружение “Самаряни

Димо Димов-Лемуил,
Изпълнителен директор на Сдружение “Самаряни”