„Безброй и едно желания“ обещава Община Стара Загора за 1-ви юни -Деня на детето

Община Стара Загора обещава богата програма за най-малките старозагорчетапо случай Международния ден на детето 1 юни. Детски празник „Безброй и едно желания“ започва в парк „Пети октомври“ от 10:00 ч. до 13:00 ч.
В програмата предвижда:
– Сцена на таланта: изпълнения на деца от детски градини и детски творчески формации.
– Ателиета на открито: – „Млад археолог“, Детски пленер „Рисуване от натура“, Плъстене на вълна, Рисуване върху лице, Изработка на модни аксесоари, Йога за деца, Караоке, Първи стъпки в чуждия език.
СНЦ „Зелени Балкани“ също е подготвило интересни занимания за децата.
Голямата изненадана на празника ще бъде специалното участие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Стара Загора. Малчуганите ще могат да влязат в ролята на огнеборци и да участват в демонстрации със специализиран автомобил.
Благотворителна кампания „доброДЕТЕли“, организирана от M&BM, съвместно с SOS Детски селища България ще се включи в отбелязването на празника и ще осигури боички и тебешири за всички малчугани, които искат да творят в парка. Подаръци и изненади за децата са подготвили и фирма „Сани Комс“ – Пловдив и „Тракия кабел“.
На 1 юни стартира и Програмата за лятна работа с деца на Детски отдел, библиотека „Родина“.
От 10:00 ч. – 12:30 ч. децата могат да се включат в следната програма:
„Да дарим децата с обич!” – мултимедийна презентация
„Любими автори. Леда Милева „Цветни приказки“ – литературно четене
„Приказни герои“ – викторина, подреждане на пъзели, решаване на кръстословица
„Мама, тати и аз“ – конкурс по рисуване
„Ние рисуваме света“ – час на съвместно творчество
Центърът за подкрепа за личностно развитие ще отбележи Международния ден на детето на 1 юни от 19:00 ч. с традиционен годишен концерт на всички формации от Центъра. На 2 юни 2017 г. от 14:00 ч. в изложбена зала „Лубор Байер“ ще се открие изложба на школите по живопис, малка пластика и приложни изкуства.
Културните институти на Стара Загора традиционно са подготвили възможности за отбелязване на Международния ден на детето 1 юни по отделна програма.