24 май в Българското училище в Атланта, САЩ

Dolap.bg се обърна към българските общности и училища по света с молба да разкажат и покажат на нашите читатели как отбелязват светлия празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, деня на светите първоучители Кирил и Методий. Благодарим ви, приятели и ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Красиви думи и снимки изпрати специално за Долап.бг старозагорското момиче Силвия Костова, ръководител на Българското училище в гр.Атланта, щата Джорджия, САЩ.
Общо 65 деца се обучават в училището на възраст от детската градина до пети клас. Предстои тържеството и на най-големите -петокладниците. От следващата година в училището ще се предлага подготовка за гимназисти -тъй като е приет печат по двуезичност в щата Джорджия. В българското училище работят 10 преподаватели. Ето какво ни писа Силвия:
„Българското училище в Атланта тържествено отбеляза 24 май, Ден на славянската писменост и култура. Всички деца взеха участие в тържествата, които съвпаднаха с края на учебната година. Стихотворения и песни огласиха класните стаи, празнично украсени с цветя и балони. Вълнението беше огромно, както за децата и техните родители, така и за учителите, посветили цяла година в старание да предадат на децата не само българската азбука, но и любовта към българската история, култура и традиции. Учениците с гордост представиха своята програма. „Аз съм българче“, „Слава вам творци велики“ „Татковина“, „Де е България“ бяха само част от тържествения репертоар. Децата получиха своите свидетелства, които потвърждават положените от тях усилия да научат езика на своите предци.
Весела ваканция, мили деца! Очакваме ви на есен отново в класните стаи!“

Честит да е идващият празник на всички българи по света!