Супергрупата ФОНДАЦИЯТА в Стара Загора на 24 май

В празничния 24 май Супер групата „Фондацията“ и оркестъра на Държавна опера-Стара Загора под диригентството на Владимир Бошнаков ще представят съвместен концерт. Премиерата на този музикален проект се е състояла в началото на годината в гр.Русе
„Фондацията“ ще изпълнят любими песни на три поколения българи – „Пак ще се прегърнем“ на ФСБ, „Няма връщане назад на Б.Т.Р., „Червило“ на Дони. В концерта легендарните музиканти редуват незабравимите хитове на групите, от които е започнала знаменитата им кариера. „Фондацията“ се оказа добър музикален проект, защото разчете добре носталгическите пристрастия на няколко поколения, коментират специалисти на музикалния живот у нас.

„Фондацията“ е основана в началото на 2013 г. Тя е една от супергрупите в България. Участниците ѝ изпълняват най-големите си хитове в нови акустични аранжименти.
Първият им концерт е на 30 април 2013 г. в Студио 5 на НДК. Съвсем скоро групата има участия на фестивали като „Бургас и морето“ и „Аполония“. На 24 май 2013 г. свирят на годишните музикални награди на БГ Радио. През есента същата година Фондацията е на турне в САЩ и Канада. Групата посещава Лос Анжелис], Лас Вегас , Сиатъл , Сан Франциско , Ню Йорк , Чикаго и Детройт в САЩ и Торонто и Монреал в Канада. В края на 2013 г. участват на новогодишния концерт на площад „Батенберг“. На 2 април 2014 г. изнасят концерт в Зала 1 на НДК. През 2014 г. след поредица концерти в България, Фондацията отново заминават на турне в САЩ и Канада. Този път концертират в Отава , Монреал , Торонто , Калгари , Ванкувър , Сиатъл , Сан Франциско , Лос Анжелис , Лас Вегас , Далас , Чикаго , Хюстън , Маями , Тампа , Атланта , Вашингтон , Ню Йорк и Бостън. На 10 ноември, Фондацията изнасят концерт пред 15000 души, в зала Арена Армеец, в София.
През 2015 г. Фондацията правят концертно турне в Европа. Изнасят концерти в Париж, Брюксел , Люксембург , Лондон , Виена , Мюнхен , Цюрих , Милано , Амстердам , Франкфурт , Берлин , Мадрид и Хатива. Същата година, концертират и в Тел Авив. През месец февруари 2016 г. Фондацията, правят концертно турне в Австралия и Нова Зеландия, в градовете Мелбърн , Аделаида , Бризбейн , Сидни и Оукланд . На 4-ти април 2016 г. Фондацията изнасят концерт със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Григор Паликаров в зала 1 на НДК , където представят албум с 14 песни и книга. През есента на 2016 г. правят национално турне в повечето от по-големите, български градове. През месеците ноември и декември 2016 г. концертират в Катар Дубай и в Москва. На 27-ми януари, изнасят първият рок-концерт, в историята на Кувейт.
„Фондацията“ не може да бъде наречена група от музиканти. Техните песни и музика не са просто музикални изпълнения. Спокойно може да кажем, че това е разходка по пътя, на който са описани надеждите, преживяванията и мечтите на няколко поколения у нас.
Навремето ние се деляхме на ФСБ и „Щурците“. Днес тази формация ни събира.
Всеки техен концерт си заслужава, дори и да не сте от поколението, което трудно получи своята свобода.