Фестивал „Децата на Стара Загора- надежда и вдъхновение“ събира 320 малки артисти

На 18 май 2017 г. от 16:30 ч. на общинския площад в центъра на града започва второто издание на фестивала на детските градини. Той е под надслов „Децата на Стара Загора – надежда и вдъхновение“. В него участват 320 малчугани от 21 градини от всичките 27 .
Всяка детска градина ще се представи с по един номер. Повечето ще танцуват. Едно дете ще рецитира стихотворение и две други ще изпълнят акапелно народна песен. Децата ще се представят по поредния номер на градината. Регламентът е едно изпълнение в рамките на 2-3 минути. Фестивалът няма конкурсен характер.
„За първи път ще имаме специални гости: – Илиана Аргирова -старши експерт предучилищно образование към Регионалното управление на образованието, Искра Иванова – директор на Центъра за подкрепа на личностното развитие и София Нанева – хореограф на хип-хоп формация към същия център, обясни за Долап.бг. Десислава Нанева – специалист по детските градини към отдел „Образование“ в Община Стара Загора. -Трите дами ще се произнесат върху методиката на преподаване на музиката в детските градини, как децата я възприемат и как се представят на подобни прояви. Желанието ни е да се развие и надгради това преподаване. Да не е условно отваряне на устата, защото масово се практикува „пеенето“ на плейбек, което не довежда до развитие и естетическо въздействие. С тези фестивали искаме да амбицираме родители и учители да работят с децата, да се развива максимално талантът им“.
Другата цел на проявата е да могат повече хора да видят какво са научили малчуганите, какви бъдещи кадри на изкуството в най-музикалния град растат. В края на учебната година за децата от четвъртите групи за родителите им също ще е любопитно да видят чедата си като артисти.
Росица РАНЧЕВА