Пролетна фотографска изложба „Щрихобагри“ вдигна очарователната Радилина Троева

На 25.04.2017, в НЧ “Св. Климент Охридски -1858″, Стара Загора, Радилина Троева откри втората си самостоятелна изложба „Щрихобагри“. Експозицията се отличава със стил, висока естетика, романтика и излъчва позитивна енергия.
„Снимките са направени за два-три дни в навечерието на тази първа пролет и символизират преходността в сезоните, сподели за Долап.БГ авторката. – Дърветата и клоните винаги са ме впечатлявали със своето артистично присъствие чрез разчупеността си, подвижността си и обагреността си във времето. Затова съм ги избрала като основни носители на творческата ми идея.
Вдигнах изложбата, защото имам потребност да си разгръщам душата. Искам да комуникирам с хората с уменията, които имам и с взискателността към себе си. Търся красивото в живота“.
Създаването на фотографиите е спонтанно, вдъхновено от природата, от цветността и уханията на дърветата, цветята и зеленината. Едните са малко по-носталгични като настроение, а другите са реалистични, разпръсквайки аромат и радост. Паспартуто и рамките са старателно и индивидуално подбрани от многобройната палитра от възможности, увенчаващи един краен продукт.
Радилина Троева снима с 18 мегапикселов „Канон“ с два обектива. Камерата е професионална с доста опции- с вградена светкавица. Целта при снимането е да се получи артистична фотография, която да радва както автора, така и публиката.
За по-малко от два месеца “Щрихобагри” е втората самостоятелна изложба на Радилина. Първата й -“Отблясъци”, тя дари на читалището.
Радилина Троева е модел и фотограф. Тя родена на 23 януари 1974 г. в Стара Загора. Близо 13 години със семейството си е живяла и работила в Калифорния. Възможността да бъде в среда на фотографи, художници, артисти, хора, които имат поглед в изкуството, изграждат у нея високи критерии и взискателност за постигане на високи естетически и философски нива.
Преди 3-4 години носталгията я връща в родния град, където търси възможности за реализация. Радилина е дъщеря на председателя на НЧ „Св.Климент Охридски“ д-р Иван Аяров.
Росица РАНЧЕВА