Прояви за Деня на Земята в Детска градина „Светлина“

На 21 април /петък/ в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ група „Усмивки“ от ДГ“Светлина“ отбеляза Деня на Земята 22 април с авторския спектакъл „Дом“ по сценарий на актрисата Елена Азалова. Посланията на спектакъла – колко е красива и уникална Планетата Земя, как да живеем разумно и заедно всички живи същества на нея, бяха представени пред родителите и гости с реч, но и с много атрактивни танци. Гост на тържеството бе Иванка Сотирова – заместник-кмет на Община Стара Загора. Всички в залата получиха подарък – семенце от дърво, в специална ръчно направена опаковка, което да засадят. Спектакълът „Дом“ е по откъси от книгата на Ал Гор „Неудобната истина“, а мотото на Кампанията за Деня на Земята през 2017 г. е „Повишаване на знанията за околната среда и климата“

В днешния ден /24 април/ децата от „Светлина“ имаха събитие – „Осиновяване на дърво“. Те превързаха стеблата на два ореха в близост до градината с лента, на която пише че са осиновени и ще се грижат за тях.

Утре /25 април/ от 10 часа до фонтана „Жабките“ в Парк „Аязмото“ започва акцията на малчуганите от „Светлина“ по почистване на района, наречена „Ние малките, изхвърляме боклуците на вас, големите“. След което ще видите драматизация на приказката „Сливи за смет“, с което Градината се включва в тазгодишния Маратон на четенето.
А на 26 април децата от „Светлина“ ще посетят Ветеринарна клиника на Тракийския университет, за да научат на място Кой се грижи за здравето на животните?