Наградените от ученическия Литературния конкурс „Писма до себе си“

164 млади автори от 41 населени места, в това число – от 24 литературни клуба и ателиета, участваха с есета, стихотворения и разкази в Първия национален литературен конкурс „Писма до себе си” на тема „Тайния живот на…”. Организатори на конкурса са Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) – Стара Загора. Награждаването на отличените в конкурса е на 21 април от 18:00 часа в Младежки дом – Стара Загора
Журито в състав: Розалина Карамалакова, ръководител на клуб „Млад журналист“, Станислава Раянова, управител на Книжарница „Приятели“ и Мария Донева, ръководител на Клуб „Без заглавие“, определи победителите в първото издание на националния литературен конкурс.
В първа група (ученици 5-8 клас) първото място е за Йоана Русева от ОУ “Христо Ботев“-гр. Варна, второто място е за Милица Иванова – Литературен клуб „Касталия“, ЦПЛР – Варна, третото място е за Божидар Александров от Димитровград, а поощрителна награда се дава на Атанас Атанасов от Варна и Радина Петрова от Пазарджик.
Във втора група /ученици 9-12 клас/ първото място е за Пламена Димитрова от НГХНИ “К. Преславски“-Варна, второто място е за Михаил Митрев от Литературен клуб „Ботевци“ – Враца, третото място е за Моника Чаушева от ЕГ “Света София“ – София, а поощрителната награда е за Александра Михалева от Карлово и Цветелинка Цветанова от Враца.
В същия ден и час ще бъдат наградени и участниците в общинския конкурс „Маскарадните игри през моя обектив” – „Маски и ритуали”, за фотография за деца и младежи в рамките на XIХ Маскарадни игри 2017.