Община Стара Загора с щанд и специална презентация на туристическа борса „Вашата ваканция“

На 20 и 21 април 2017 г. за 15-ти път в Бургас ще се проведе туристическа борса „Вашата ваканция“. Акцентът тази година ще бъде ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма.

На щанда на Община Стара Загора посетителите ще могат да се запознаят с материали за най-атрактивните забележителности и възможности за активен отдих и туризъм, както и наситения със събития културен и спортен календар за 2017 година.

На специална презентация ще бъдат представени проявите във връзка с честването на 140 години от боевете за защитата на Стара Загора. Специалната програма включва повече от 15 събития, сред които възпоменателна историческа реконструкция на боевете край града и спасяването на Самарското знаме по време на Руско-турската война, осъществена от дружество „Традиция“. Кулминацията ще бъде светлинно-звуковия спектакъл „Молитва за Стара Загора“, който ще се състои на 31 юли т.г., от 21:00 ч., на Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

Туристическа борса „Вашата ваканция“ се организира от Бургаска регионална туристическа асоциация, под патронажа на Министерство на туризма, областен управител на Област Бургас и Община Бургас.