Когато ядете яйца, се случват тези 12 неща в тялото ви!

Яденето на яйца се оказва изключително полезно за здравето ви! Едно яйце съдържа най-малко седем грама протеини и 85 калории. Яйцата са богати на аминокиселини, антиоксиданти и желязо. Освен това, яйчените жълтъци са богати на холин, хранително вещество, което помага за изгарянето на мазнините. Органичните яйца не съдържат хормони и антибиотици.
Ето 12 ключови предимства от яденето на яйца:
Укрепват имунната система.
Селенът, хранителното вещество в яйцето, поддържа имунната система и регулира хормоните на щитовидната жлеза. Яйцата са много полезни за децата. 1-2 яйца за закуска намаляват вероятността от заразяване и заболяване на организма.
Увеличават енергията.
Тъй като яйцата съдържат 15% от дневната доза от витамин В2 (рибофлавин), тялото ви превръща храната в енергия много лесно. По този начин ще имате достатъчно енергия по време на тренировка.
Намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания.
Яйцата съдържат холестерол, но от добрия – тип HDL. По този начин те предотвратяват блокирането на артериите, водещо до атеросклероза. Следователно, яйцата са ефективни в намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания.
Повишаване нивото на “добрия” холестерол.
Най-новите изследвания показват, че яйцата повишават нивата на “добрия” холестерол.
Намаляват апетита.
Поради високото съдържание на протеини, те придават чувство на ситост за по-дълъг период от време.
Правят кожата и косата по-здрава.
В2, В5 и В12 са важни витамини за подобряване функцията на черния дроб, както и за здравето на косата и кожата.
Помагат при загубата на тегло.
Благодарение на своята хранителност, яйцата ще ви помогнат в процеса на отслабване и намаляване на талията.
Може да ви спасят живота!
Тялото произвежда 11 незаменими аминокиселини. 9 от тях са от съществено значение за организма и се намират в яйцата. Те са от решаващо значение за имунната система, мускулната маса и здравия вид на кожата и косата.
Защитават вашия мозък.
Холинът и витамин В12, основно се съдържат в клетъчната мембрана на яйцата. Те са отговорни за синтезата на ацетилхолин, важен невротрансмитер.
Защитават очите ви.
Лутеинът и зеаксантинът са два важни антиоксиданта, които предпазват зрението ви. Те също така намаляват риска от катаракта и дегенерацията на макулата. Те присъстват в яйчения жълтък.
Намаляват стреса и тревожността.
В правилното количество 9-те аминокиселини, споменати по-горе, намаляват тревожността и стреса.
Подобряват здравето на костите и зъбите.
Поради богатото съдържание на витамин D, който помага на усвояването на калция от организма, те са от съществено значение за здравите зъби и кости.

Долап.бг