Ученически готварски конкурс събира майстори на вкуснотийките в Стара Загора

Областният информационен център (ОИЦ) Стара Загора организира готварски ученически конкурс „Живеем заедно в Европа“. Събитието ще се състои на 7 април 2017 година /петък/ от 10,00 часа в Професионална гимназия „Райна Княгиня“, Стара Загора.
Конкурсът ще включва приготвяне на четиристепенно меню от салата, предястие, основно ястие и десерт, типично за националната кухня на различни страни от Европейския съюз.
В състезанието ще участиват ученици от 5 професионални гимназии и специализирани паралелки от СтараЗагора, Павел баня, Казанлък, Чирпан и Гурково.
Журито ще бъде от майстори готвачи, членове на Cheef’s Club, Стара Загора.
Проявата е част от националната кампания „ЗАЕДНО за Европа“ на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Европейски стандартизиран информационен формуляр (ЕСИФ).
ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.