Пролетни празници стартират в Светиниколското училище

„В старозагорското Шесто основно училище „Свети Никола“ започват традиционните пролетни празници, посветени на бъдещите първокласници и техните родители“. Това съобщи за Долап.БГ педагогическият съветник Мария Стойкова. През новата 2017/2018 г. в елитното училище ще има 7 паралелки с първолаци, с една повече от настоящата година. Проявите ще бъдат реализирани от сегашните четвъртокласници, чиито класни ръководители на есен ще поемат новите малки ученици.
Празничният старт е на 4 април от 14.30 ч., когато във фоайето на училището ще бъде открита изложба „Лазарка – мома гиздава“. На 5 април от 18 ч. във физкултурния салон започват работа пет пролетни работилници: „Лазарски костюми през детските очи“; „Китка да завием, венче да свием“; „Великденска украса“; „Да боядисаме яйце, да тропнем и хорце“; „Картичка да си сглобим, на пролет да се насладим“.
Театралният състав „Светулка“ към училището ще представи постановката „Лунното момче“ на 7 април от 17.30 ч. на сцената на Кукления театър.
На 27 април от 18 ч. в южния двор на училището четвъртокласниците ще се включат в спортен празник. В него ще участват и деца от подготвителните групи на VI ОУ „Свети Никола“ и представители на Туристическо дружество „Сърнена гора“.
Входът е свободен за всички бъдещи първокласници и техните родители.

Росица РАНЧЕВА