Празнични прояви на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ в двойно юбилейната година

На 4 април Второ основно училище „Петко Рачов Славейков“ започва официално своята празнична програма по случай 60 години от основаването на школото и 190 години от рождението на неговия патрон. Началото е с пролетен базар и Тържествен концерт в Държавна опера – Стара Загора. От 2011 година досега е традиция ученици, учители и приятели на славейковци да се изявяват на сцената на Операта и да показват своите умения, талант, вдъхновение и творчески заряд. Средствата от базара тази година ще бъдат предназначени за издаването на книга за историята и успехите на училището. „Имаме авторски състав от наши учители, които ще подготвят и представят изданието в навечерието на един от най-духовните празници на нацията ни – 1 ноември. А пролетният базар и концертът в Операта са нашето послание към всички за повече красота и хармония помежду ни във времето, в което красотата навън, а и сред нас отново се възражда за живот“ – сподели Милена Желязкова, директор на Второ основно училище.
В големия концерт утре на сцената на Операта ще видите и чуете талантливите възпитаници на Второ основно училище – Вокалната формация „Славейчета“, соло изпълнения на различни музикални инструменти, спортни танци и др. Артистите от Операта ще участват в концерта, като ще представят фрагмент от балета „Полет към светлината“, инструменталното Трио „Анимато“ и Нели Нечева, познат и обичан солист на Операта. Една от изненадите в концерта ще бъде участието на Военния биг-бенд с диригент кап. Цветомир Василев. Талантливият музикант е и родител на възпитаник на училището. Деца и музиканти ще изпълнят заедно известни и познати български възрожденски песни.
Базарът на учениците се открива на 4 април в 17:30 ч. във фоайето на Операта, а концертът започва в 18:30 часа.
Цяла година ще продължават проявите в чест на годишнините на Второ основно училище и те са под патронажа на Кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. На 22 април славейковци ще бъдат домакини на Ученическа спартакиада в 6 вида спорт – баскетбол, волейбол, футбол, шахмат, тенис на маса и тенис на корт. За участие пристигат 330 деца от цяла България, които ще участват в оспорваните състезания.

Уляна Кьосева