За „Тънкостите в журналистиката“ разказа Росица Ранчева

Събитието – „Тънкостите в журналистиката“, провело се на 31 март 2017 в Международен младежки център – Стара Загора събра младежи с най-разнообразни хобита и интереси но обединени от общото си влечение, а именно журналистическата дейност. Специален гост на събитието беше именитата старозагорска журналистка Росица Ранчева. С характерния за нея стил и маниер „омагьоса“ участниците. Личността й предизвика особен интерес и сякаш времето, предвидено за срещата отлетя неусетно.
Някои от коментираните теми бяха свързани с обичния за всички и роден град за повечето присъстващи Стара Загора, а други бяха с конкретна пиперливо-журналистическа насоченост, като „Имала ли си неприятни интервюта?“.
Когато поканиш госта като Ранчева няма как да не засегнеш теми, свързани с изкуството и културата, богатия й опит в тази сфера вдъхнови всички в залата и ни накара отново да мечтаем Стара Загора да бъде културния център на Вселената.
Най-смелите успяха да се сдобият и с екземпляр от една от последните книги на Росица Ранчева „Моите интервюта“, лично подписан от авторката.

Екип на ММЦ-Стара Загора