Честит 157-и рожден ден, Библиотека „Родина“!

Честит 157-и рожден ден, Библиотека „Родина“!
Честит и весел да бъде рожденият ден на
Дома на книгите – Библиотека „Родина”!
Най-голямата читалищна библиотека в България, с която Стара Загора заслужено се гордее – „Родина”, ще отпразнува на Благовещение своя 157-и рожден ден!
Преди повече от век и половина, на 25 март 1860 г. , по родолюбивата инициатива на главния класен учител Тодор Шишков и негови будни съидейници, е открито първото читалище в Железник, както тогава се е наричал град Стара Загора.
Основана с 51 книги, колкото е притежавала библиотеката на Светиниколското училище, днес „Родина” предоставя на своите читатели над 300 000 тома книги, периодика, картографски издания, ноти, грамофонни плочи, аудио касети, компактдискове и др.
157 години по-късно екипът на Библиотека „Родина” предлага на старозагорци същата предана отзивчивост да служи на знанието и книжовното образование.
„Четенето винаги ще бъде модерно, скъпи наши настоящи и бъдещи посетители и последователи. Никога няма да се изхаби магията на разгръщането на хартиените страници и очарованието на буквите! Заповядайте при нас, за да се уверите!“- казват с оправдано самочувствие библиотекарките.
На всички тях ДОЛАП.БГ честити празника с пожелания за чудесна пролет и много, много благи вести!