Читалня за деца „Как децата повярваха в чудесата“

ПОКАНА за участие в събитие на СНЦ“Пътуващите книги на Стара Загора“
„Как децата повярваха в чудесата”
30 март, 14:00 ч., Стара Загора

Сърдечно Ви каним да бъдете участници в читалнята за деца „Как децата повярваха в чудесата”, която ще се състои на 30.03.2017г. от 14.00 ч. във фоайето на БНР Радио – Стара Загора. Събитието е част от проекта „Детска читалня на колела“ на СНЦ „Пътуващите книги на Стара Загора”, който помага на детските книги да пътуват до своите малки читатели в различни градове на област Стара Загора. Проектът получи обществена финансова подкрепа чрез националната дарителска кампания „Избери, за да помогнеш“ на Райфайзенбанк ЕАД, подкрепяща всяка година значими обществени проекти в четири области (здравеопазване, социална сфера, култура и образование, опазване на околната среда).
Участниците в пътуващата читалня ще бъдат разделени на групи, всяка от които ще чете различна история от книгата „Приказки от крайните квартали“ на австралийския писател и художник Шон Тан. Книгата красиво разказва и илюстрира истории, скрити в крайните потайни квартали на съзнанието ни, които докосват и рисуват криле на въображението на читатели от всяка възраст. Заедно с възрастен четец, доброволец в кампанията, всяка група ще нарисува и формулира посланието на прочетената история чрез свой прочит. Четене, обсъждане и рисуване в компанията на класическа музика за деца Ви очаква на нашето събитие. Ако това са едни от любимите Ви занимания, значи мястото Ви е сред нашите участници. Очакваме Ви!
Читалнята за деца на сдружение „Пътуващите книги на Стара Загора” ще бъде отразена от национални, регионални медии и от медийните партньори на „Избери, за да помогнеш“ .

Инициатива с подкрепата на Райфайзен банк – Дарителска кампания „Избери,за да помогнеш“