ДГ„Светлина“ посреща своя рожден ден на 22 март

„Светлина“ отбелязва своя рожден ден на 22 март
На 22 март с тържества през целия ден и символично откриване на новата Открита сцена в двора Детска градина № 10 „Светлина“ ще посрещне своя рожден ден.
Новата сцена е дар от старозагорската фирма „Рудин“, която преди време извърши ремонта на единствения покрит басейн в детска градина н Стара Загора. Сцената е стабилно съоръжение с общо 25 квадратни метра площ за различни изяви. Настоятелството на „Светлина“ дари 20 пейки за зрителите, разположени непосредствено до сцената.
„В първите дни на месец април в „Светлина“ ще открием и новата интерактивна зала“ – казва директорката Йоанна Димитрова.Интерактивната дъска в залата е дарение от Министерство на образованието, а обзавеждането е направено така, че да служи и за различни арт-занимания и за усамотяване на малчуганите.
В ДГ“Светлина“ в момента се обучават 216 деца на възраст от 3 до 7 години в общо 6 групи – 2 първи, 1-втора, 1-трета и 2-четвърти групи. В градината има най-много извънурочни дейности: занимания с „Бага-Тур“ – Прабългарска щкола за оцеляване, плуване, танци, футбол, мажоретна група, изучаване на английски език, театрална студия.
„Светлина“ единствена в града има Награда за „Любима детска градина“, бе номинирана за годишни награди „Добрият Самарянин“, отличена е със „Зелен флаг“ за Южна България, през 2016 година бе номинирана за награда в Конкурса „Най-добрите сме ние“ на детска телевизия „Аз мога, аз знам“ и много други номинации, отличия и награди.
Символ на ДГ“Светлина“ от 2016 г. по случай 40 лета от създаването на градината е Совата, а детското заведение има и свое знаме. В юбилейната 2016 година Община Стара Загора извърши мащабен ремонт на сградата на градината.
В момента в ДГ“Светлина“ се работи по проект „Да се храним разумно“, който е част от Екоучилища и Национално движение „Син флаг“, финансиран от Европейския съюз програма за EYD 2015 – 2020г.“ /DCI-NSAED/2014/53/ „Eat responsibly! An action-oriented global learning program for EYD 2015 and beyond“/. Проектът обхваща пряко над 550 учебни заведения от 9 държави – Хърватия, Чехия, Латвия, Малта, Полша, Румъния, Словакия и Словения.
През последните години в градината са реализирани 12 проекта по различни регионални, национални и международни програми.

Заповядайте на нашия празник и на символичното откриване на новата открита сцена на 22 март в 15 часа! Проявата е част от програмата на Месец март – Месец на изкуствата в „Светлина“.

ДГ №10 „Светлина“
Йоанна Димитрова-директор
http://dg-svetlina.eu/