Над 1400 изпълнители от цялата страна на „Орфеево изворче“ в Стара Загора

На 17 и 18 март 2017 г. в Стара Загора ще се проведе седемнадесетото издание на Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсът е организиран от Национален музикално – фолклорен съюз „Орфеево изворче“ и Община Стара Загора. За поредна година той дава сцена за изява на деца таланти в областта на фолклорното изкуство. В дните на конкурса участие са заявили над 1400 изпълнители от цялата страна.

Официалното откриване ще бъде на 17 март (петък) от 10.00 ч. на сцената на НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“. Конкурсната програма ще протича в петък и събота в залите на Център за подкрепа на личностното развитие, НЧ „Св. Климент Охридски – 1858 г.“ и залите на Общински ансамбъл „Загоре“ в Драматичен театър – Стара Загора.

На 18.03 (събота) от 19:00 ч. в Драматичен театър – Стара Загора, ще се състои Гала концерт на лауреатите в конкурса и връчване на наградите:

• Приз на кмета на община Стара Загора

• Годишни стипендии на Министерство на Културата на Република България по „Програмата мерките за закрила на деца с изявено дарби“.

• Голямата награда на Фен Фолк ТВ – Заснемане и излъчване на видео клип на най-изявения народен певец

• Специална награда на Тракийско дружества „Одринска епопея“ – за колективен участник