Месец на изкуствата е месец март в градина „Светлина“

На 1 март започва специалният Месец на изкуствата в ДГ №10 „Светлина“. В деня на Баба Марта още в 7 часа заедно с 5-ма музиканти от Детско-юношески фолклорен ансамбъл „Загорче“ деца и родители ще бъдат посрещнати с мартенички, усмивки и хубаво настроение. В 9 часа в двора на градината започва концертът на малките загорчета , след което цялата детска градина ще участва в тържеството в Общинския Зоопарк.
На 2 март, в навечерието на празника, с автобуси, отново всички деца и родители, ще се отправят за трета поредна година на посещение на Храм-паметник в с.Шипка. Тази проява е посветена на Националния празник на Републиката 3 март.
Изложба-живопис на художника Слави Динев ще се открие в детската градина на 6 март от 17,30 ч., а събитието е посветено на Международния ден на жената.
В средата на месеца /14 е 15 март/ ще посетим организирано няколко културни института в Стара Загора – Операта, Драматичния театър, РБ“Захарий Княжески“, Радио Стара Загора. Цялата градина се вълнува и от предстоящото гостуване /на 16 март/ в „Музейко“ в столицата.
Във втората половина на месец март, когато ще посрещне и рождения си ден, в „Светлина“ са планирали нови чудесни събития.