Конкурс за гимназисти на тема „Да бъдеш велик владетел – какво дава и какво отнема властта?“.

Mall Galleria и Viasat History провокират въображението, като канят всички ученици от 8-ми до 12- ти клас да участват в конкурс за есе на тема „Да бъдеш велик владетел – какво дава и какво отнема властта?“. Литературните произведения трябва да бъдат изпратени до 6 март на office@galleriaburgas.bg за Бургас и d.petrova@galleriasz.bg за Стара Загора или на „Информация“ в двата мола. Трите най- добри есета ще бъдат наградени на 12 март в Mall Galleria. От 20 февруари до 12 март Mall Galleria ще отведe посетителите на двата търговски обекта в градовете Бургас и Стара Загора на вълнуващо пътешествие в миналото. Увличащи документални предавания на Viasat History ще разкрият тайни от живота на най-знаменитите кралски семейства в историята. Организаторите провокират учениците от 8-ми до 12-ти клас с конкурс за есе с нестандартна тема.
Специално обособеният автентичен кът „ЗАЛАТА НА ВЕЛИКИТЕ КРАЛЕ“ ще разпали любопитството Ви със селекция програми, които едновременно развличат и провокират умовете. Фокусът е върху европейската история, а сред прожектираните заглавия, предоставени от Viasat History са:
„Личният живот на Тюдорите“, „Империя на царе: Русия по времето на династията Романови с Луси Уърсли“, „Плантагенетите“ „Писмата на кралица Виктория“, „Забранената история“ и много други.
„ЗАЛАТА НА ВЕЛИКИТЕ КРАЛЕ” ще бъде отворена всеки ден от 10:00 до 22:00 часа от 20-ти февруари до 12-ти март в Mall Galleria, Ниво 1.
Целта на излъчваните програми е образователна, като за учениците от местните гимназии ще бъдат организирани специални прожекции. Всички жители и гости на Бургас и Стара Загора ще имат възможността да се потопят в пищната кралска атмосфера в Mall Galleria и да гледат различни епизоди от документалните поредици всеки ден.
Viasat History е част от компанията Viasat World Limited. Портфолиото от канали в България вклюва документалните Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, както и филмовите канали TV1000 и TV1000 Руско кино.
Повече за кампанията ще откриете на: http://galleriaburgas.bg/; http://www.galleriasz.bg/
Научете още за Viasat History на: http://viasathistory.bg/ и https://www.facebook.com/ViasatHistoryBG/